Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ανάκληση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας

 

 

 

 

Πύργος 21-9-2022

 

Αριθ. Πρωτ.: 495

ΠΡΟΣ:

1.         Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

2.         email: grafeio.pde@pde.gov.gr

3.         Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

email: t.papadopoulos@pde.gov.gr

4.         Εκτελεστικό Γραμματέα

email: g.syrmos@pde.gov.gr

5.         Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

 email:  gd.eslit@pde.gov.gr

ΚΟΙΝ.:

1.         Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email:  v.giannopoulos@pde.gov.gr

2.         Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

email: info@osyape.gr

ΘΕΜΑ :

Ανάκληση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας





           

Με την αριθ. πρωτ. ΠΔΕ/ΔΟΔΕ/280213/16271/19-9-2022 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας που αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ [22PROC011264513 2022-09-19], διαπιστώνεται ότι αυτή απευθύνεται μόνο σε ένα οικονομικό φορέα και όχι σε κάθε ενδιαφερόμενο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς εάν η επιλογή της «απευθείας ανάθεσης» θα δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανεμπόδιστη εκτέλεση των καθηκόντων του Τεχνικού Ασφαλείας.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3850/2010 οι υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας παρέχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα έξω από την επιχείρηση, που ονομάζονται Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞ.Υ.Π.Π.). Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να κατέχουν την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (παρ. 3 άρθρο 23 Ν.3850/2010). Από την αναφερόμενη πρόσκληση στα περιγραφόμενα δικαιολογητικά συμμετοχής που υποχρεούται ο μοναδικός προσκεκλημένος να υποβάλλει, δεν προκύπτει να καλύπτεται η ανωτέρω απαίτηση της νομοθεσίας, με σοβαρό το ενδεχόμενο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προσκαλεί και να αναθέσει τις εξωτερικές υπηρεσίες προστασίας και πρόσληψης σε μια μη αδειοδοτημένη επιχείρηση.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την ανάκληση της συγκεκριμένης πρόσκλησης και την έκδοση νέας στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι παρατηρήσεις μας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: