Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 


Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023  έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  που ως θέμα ημερησίας διάταξης, ανάμεσα σε  14 θέματα, είναι και η «Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Δείτε εδώ την εισήγηση του σχετικού Αντιπεριφερειάρχη.

Επισημαίνεται ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προτεινόμενου ΟΕΥ είναι η δημιουργία νέων θέσεων ευθύνης, όταν την ίδια στιγμή το προσωπικό της φυλλορροεί,  γεγονός που μπορεί να ερμηνεύσει τους λόγους που η Περιφερειακή Αρχή, λίγο πριν τις εκλογές, προσπαθεί για δεύτερη φορά την τροποποίηση του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε με ποια κριτήρια θα τοποθετηθούν οι νέοι προϊστάμενοι, όταν η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει δώσει δείγματα για την αξιοκρατικής της αντίληψη, αφού εξακολουθεί να μην γίνονται κρίσεις για το σύνολο των θέσεων ευθύνης.

Ελπίζουμε η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων, όπως και την προηγούμενη φορά, να απορρίψει την συγκεκριμένη τροποποίηση του ΟΕΥ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, που οι προθέσεις του καθενός και οι θέσεις του θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες.  Ο συγκεκριμένος ΟΕΥ, που αποστέλλεται για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο παρά ένα, είναι απλά ρουσφετολογικός.

 Δείτε εδώ τις αναλυτικές απόψεις του Συλλόγου επί του σχεδίου του ΟΕΥ που είχε ζητηθεί η άποψή του.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: