Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΑΠΙΔΙΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

 

 

 

Πύργος 26-4-2024      

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 586

ΠΡΟΣ:

1.   Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

 

 

 

ΘΕΜΑ :

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ  ΑΠΙΔΙΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ






 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υπ΄ αριθ. πρωτ. ΠΔΕ/ΓΑΗ/91056/436/29-3-2022 [ΑΔΑ: 6ΧΥΧΛ6-ΚΗ3] και ΠΔΕ/ΓΑΗ/63740/842/23-5-2022 [ΑΔΑ: Ψ1687Λ6-Ω6Χ] αποφάσεις ανάθεσης, προέβη στην προμήθεια συνολικά τριάντα έξι (36) απινιδωτών, που σύμφωνα με τις αναφερόμενες αποφάσεις, τοποθετήθηκαν στα κτίρια της Π.Ε. Ηλείας και σε δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας.

Ο Σύλλογος μας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, διοργάνωσε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου ζητήθηκε από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ να ελέγξουν τον απινιδωτή που είναι τοποθετημένος στην είσοδο του Διοικητηρίου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και διαπιστώθηκε ότι η μπαταρία του έχει εκφορτιστεί και πρέπει να αντικατασταθεί.

Επιπλέον, οι αναφερόμενοι απινιδωτές δεν έχουν καταχωρηθεί στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών (AED) με συνέπεια να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό ποιες είναι οι θέσεις τοποθέτησης.

Επειδή η ύπαρξη απινιδωτών που δεν λειτουργούν, θα δημιουργήσει σοβαρότερα και ενδεχομένως μη αναστρέψιμα προβλήματα από την μη ύπαρξή τους,  δεδομένου ότι την κρίσιμη στιγμή που ένας συνάνθρωπος μας θα χρειαστεί βοήθεια θα χαθεί άσκοπα πολύτιμος χρόνος, σας παρακαλούμε να προχωρήσετε στον συνολικό έλεγχο των μπαταριών τους και την άμεση αντικατάσταση όσων έχουν εξαντλήσει το χρόνο ζωή τους, καθώς και στην καταχώρησή τους στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών (AED).

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

       Ο Γεν. Γραμματέας

 

       Θεόδωρος Τσίπας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: