Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μετά και την τελευταία συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης που με μια απλή υπογραφή κλείνουν δημόσιοι οργανισμοί, διαλύονται δημόσια κοινωνικά αγαθά, οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην φτωχοποίηση, αποκαλύφθηκε πλήρως το πραγματικό πρόσωπο της «κυβέρνησης» και ο πραγματικός τους στόχος.
Αφού διέλυσαν συστηματικά τον δημόσιο τομέα, τον απαξίωσαν, τον κατασυκοφάντησαν και τον λεηλάτησαν, επικαλούμενοι την μεταρρύθμιση, την αξιολόγηση, την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση, προχωρούν συστηματικά στην εξ΄ ολοκλήρου διάλυση της ελληνικής κοινωνίας παραδίδοντάς τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στους δανειστές - τοκογλύφους.
Μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η καθεστωτική κυβερνητική πολιτική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων θεωρούμε ότι η εθελοντική συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην διαδικασία της αξιολόγησης των δομών της, νομιμοποιεί πολιτικά την σκληρότερη αντεργατική πολιτική που έχει εφαρμοστεί.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί κοινωνός στις αγωνίες των εργαζομένων και να αποχωρήσει άμεσα από την διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης που η στόχευση της δεν είναι η βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών της Περιφέρειας αλλά αποκλειστικά η μείωση του προσωπικού με τις απολύσεις συναδέλφων.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αναλάβει τις απαιτούμενες πολιτικές ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των θέσεων των υπαλλήλων και να είναι εφικτή η διοικητική λειτουργία της Περιφέρειας.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη να καταδικάσει την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και των καταργήσεων.
Καλούμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των δομών να μην συνδράμουν στην εφαρμογή της πιο αισχρής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί ενάντια στους συναδέλφους τους.
Πύργος 20-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: