Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΟΣΥΑΠΕ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αριθμ. Πρωτ. 06
Αθήνα, 10/06/2015

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ στη συνεδρίασή του στις 8-6-2015 συζήτησε μεταξύ των άλλων θεμάτων για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης  με τους λεγόμενους θεσμούς.
Όλα δείχνουν ότι η νέα Συμφωνία της συγκυβέρνησης με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα είναι αντιλαϊκή, αφού οι προτάσεις και των δύο πλευρών περιλαμβάνουν νέα επώδυνα μέτρα. Θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, νέα φορολογικά βάρη.
Διατηρούνται οι «μνημονιακοί» νόμοι, τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που καταστρατήγησαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα (οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε χάσει σχεδόν το 50% των αποδοχών μας). Παραμένουν σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το πάγωμα των προσλήψεων.
Το Σχέδιο Νόμου για την εκτός έδρας αποζημίωση και τις μετακινήσεις δείχνει τι σημαίνει μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, μεταξύ κυβέρνησης και Ε.Ε.
Ζητούμε την άμεση απόσυρσή του.
Μετά από αυτά και μπροστά στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία έχουμε ένα δρόμο, μια υποχρέωση. Να αντιδράσουμε, να ξεσηκωθούμε.
Θεωρούμε πως η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!  Η υπογραφή μιας Συμφωνίας που θα εξαθλιώνει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν γίνεται αποδεκτή!
 Γνωρίζουμε πολύ καλά που οδηγεί η λογική του “μικρότερου κακού”.
Ο αγώνας των εργαζομένων είναι έντιμος και διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης και την γνήσια αποκατάσταση των αδικιών.
Συμμετέχουμε στα δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς στις 11 ΙΟΥΝΗ σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα.
Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ αποφάσισε επίσης την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, η ημερομηνία της οποίας θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις σχετικές αποφάσεις και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αντιπαλεύουμε το νέο «μνημόνιο» μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και όλα τα μνημόνια
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !
 
 
 
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                               ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: