Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΥΑΠΕ 21-11-2017




   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

                                           Αθήνα   27/11 /2017                      
                                        Αριθμ. Πρωτ.: 122

Προς
Συλλόγους-μέλη μας

    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 21-11-2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ συνεδρίασε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, με παρόντα τα 10 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Πανουτσάκου Βέτα, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Πατουλιά Θανάση, Σταμκοπούλου Νατάσα, Μάρκου Χρήστο, Βαζούρα Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Ηλιόπουλο Στέργιο, και Ευστρατίου Χαράλαμπο σε αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, με θέματα «Εξελίξεις και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Εργασιακά προβλήματα, περιγράμματα θέσεων, Οργανισμοί, υποστελέχωση, αρμοδιότητες. Προγραμματισμός δράσης». 
Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις,:
1.    Να απευθύνει κάλεσμα στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων – συγκεντρώσεων κλπ προκειμένου να προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στις αντεργατικές εξελίξεις που φέρνει η 3η αξιολόγηση. Κεντρικά αιτήματά μας εκτός από τον «νέο» συνδικαλιστικό νόμο, που θέλει να μπει στο «γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, είναι το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, η κάλυψη των απωλειών με αιχμή τη διεκδίκηση των δώρων & του επιδόματος αδείας και η υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ήδη σήμερα προσδιορίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017.
2.    Να απευθύνει έγγραφο στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους με τους άξονες και τα ζητήματα που θα συμπεριληφθούν στην προτεινόμενη Ειδική Συλλογική Σύμβαση Έργασίας, προκειμένου να συζητηθούν και να εμπλουτιστούν.
3.    Παρακολουθούμε τους Οργανισμούς και τα Περιγράμματα Θέσεων, που είναι σε εξέλιξη καθώς επίσης και την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4483/2017 και τα τυχόν προβλήματα, που παρουσιάζονται για διάφορα ζητήματα (πχ επανοχορήγηση προσωπικής διαφοράς, μεταφορά προσωπικού λόγω λύσης ανωνύμων εταιριών Ο.Τ.Α., περιλαμβανομένων και των ανωνύμων αναπτυξιακών εταιρειών πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κλπ) και παρεμβαίνουμε ανάλογα.
4.    Να βγει ανακοίνωση – καταγγελία για τα περιστατικά των χαμηλών βαθμολογιών που είχαμε στην αξιολόγηση στην Πιερία και να καλέσουμε τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν και για τυχόν άλλα παρόμοια.
5.    Να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο 5Ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στις 8 Δεκεμβρίου.

Για όσα ζητήματα απαιτούνται θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις.

Το ΔΣ παραβρέθηκε επίσης στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Υπαλλήλων των ΠΕ Ηρακλείου (21-11-17), Ρεθύμνου και Χανίων (22-11-17), όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση για θέματα, που απασχολούν και αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: