Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε : Αυθαίρετες αποφάσεις και απεργοσπαστικός μηχανισμός των Περιφερειακών Αρχών Στερεάς Ελλάδας & Πελοποννήσου


   

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661                                            Αθήνα 16 /5 /2018                      

                                        Αριθμ. Πρωτ.:61Προς

1.    Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

2.    Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

3.    Υπουργό ΜεταφορώνΠεριφερειακές Αρχές Στερεάς Ελλάδας & Πελοποννήσου

Αυθαίρετες αποφάσεις και απεργοσπαστικός μηχανισμός

          Απεργοσπαστικό μηχανισμό προσπαθούν να στήσουν οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, εκδίδοντας πανομοιότυπες αυθαίρετες αποφάσεις.

          Ενώ η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, για όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών, οι κύριοι Μπακογιάννης και Τατούλης έβγαλαν Αποφάσεις περί «Καθορισμού της ώρας έναρξης του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς (πρακτικών εξετάσεων) υποψηφίων οδηγών», την 110434/11/14-5-2018 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την 120656/610/9-5-2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με τις απόφάσεις τους αυτές «ορίζουν τη διενέργεια εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας των Υπηρεσιών μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος που έχει ανακύψει» και δηλώνουν ότι «στους υπαλλήλους-εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση, όπως αυτή έχει καθορισθεί στην κ.υ.α. 75186/10428/15.11.2016 (Β'4080)»!!!!

Δεν ξέρετε κύριοι Περιφερειάρχες ότι η ΚΥΑ αυτή έχει λήξει; Ότι απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση;

Πως υπόσχεστε αποζημιώσεις πριν αυτές νομοθετηθούν;

          Το Σχέδιο Νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και περιλαμβάνει στο άρθρο 14 την μηνιαία αποζημίωση των υπαλλήλων εξεταστών είναι «στον αέρα». Το δε υπουργείο Μεταφορών κλείνει τα αυτιά του στο αίτημά μας για αποσύνδεση της αποζημίωσης των συναδέλφων - εξεταστών από το νέο σύστημα εξετάσεων οδήγησης και της άμεσης ψήφισης της τροπολογίας παράτασης.

Απ’ ότι φαίνεται χέρι-χέρι με την κυβέρνηση προσπαθείτε να ρίξετε «στάχτη στα μάτια των συναδέλφων».

Κοιν/σηΠαρατάξεις Π.Σ. Στερεάς & Πελοποννήσου

Δ/νσεις Μεταφορών

Δεν υπάρχουν σχόλια: