Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Λήψη άμεσων μέτρων για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων - Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος.

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977504710



    Αθήνα  21/6/2019
 Αριθ. Πρωτ.: 89

                                                                      Προς
1.    Υπουργείο Εσωτερικών
α. Γραφείο Υπουργού
β. Γενικό Γραμματέα
2.    Υπουργείο Οικονομικών
Γραφείο κ. Γ. Χουλιαράκη

ΘΕΜΑ :
Λήψη άμεσων μέτρων για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων - Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος.

Κύριοι
Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, σας καταθέτουμε για άλλη μια φορά τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες σε σχέση με την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων, αιτήματα τα οποία θεωρούμε ότι δεν μπορείτε και πάλι να αγνοήσατε.
Τα αιτήματά μας βασίζονται στα εξής:
1.   Στο γεγονός  ότι η ευθύνη, αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της αρμοδιότητας της διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας.
Για το σκοπό αυτό, όπως γνωρίζετε συγκροτούνται εκτός των άλλων με Αποφάσεις των Περιφερειαρχών τα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, τα οποία βασίζονται στην σχετική με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και την αποζημίωση ΚΥΑ την οποία εσείς εκδίδετε.
2.    Στις απαράδεκτες καταστάσεις, που δημιουργούνται κάθε φορά στα Ειδικά Εκλογικά    
 Συνεργεία, με τους εξοντωτικούς όρους εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι
 προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στην αρμοδιότητα αυτή.
3.    Στο γεγονός  ότι όπως και εσείς γνωρίζετε ο αριθμός που ορίζετε για τις Περιφέρειες δεν επαρκεί, γι αυτό και προσπαθείτε να μπαλώσετε τις ελλείψεις με ορισμό υπαλλήλων άλλων φορέων!!!και αναρμόδιων Διευθύνσεων Πχ (υπάλληλοι της Ιθαγένειας), αντί να αυξήσετε τον αριθμό των οριζόμενων υπαλλήλων των Περιφερειών, βάζοντας δηλαδή υπαλλήλους άλλων φορέων να εκτελέσουν αρμοδιότητα των Περιφερειών!!!!
Και μόνο να δει κάποιος τον αριθμό των Περιφερειακών υπαλλήλων που ορίζετε στις νησιωτικές Περιφέρειες και τι αντιστοιχεί για κάθε νησί θα καταλάβει ότι οι Περιφέρειες καλούνται να υλοποιήσουν την ευθύνη τους και να βγάλουν την αρμοδιότητα που έχουν με 1 ή 2 υπαλλήλους!!!
Και μόνο να συγκρίνει κάποιος τον αριθμό που ορίζετε στους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς θα καταλάβει πόσο υποβαθμίζετε τις Περιφέρειες, την ώρα που αυτές έχουν σύμφωνα με τους νόμο την κύρια ΕΥΘΥΝΗ!!!
4.   Ότι τα τελευταία χρόνια εκδίδετε την συγκεκριμένη ΚΥΑ, που ρυθμίζει τον αριθμό και την αμοιβή των συμμετεχόντων στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα και να μην επαρκεί ο χρόνος της προετοιμασίας των εκλογών και να δημιουργούνται συνθήκες εξοντωτικής εργασίας καθώς και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων μας, αφού άλλοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α.
Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου εκδώσατε την ΚΥΑ μόλις 12 μέρες πριν!!!
5.   Ότι συνεχίζετε να διατηρείτε ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση του «διαίρει και βασίλευε» και αντιμετωπίζει με άλλη λογική τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, από αυτούς των ΟΤΑ α’ βαθμού ή από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών. Με δική σας ευθύνη σε κάποιους δίνετε την εκλογική αποζημίωση ως προεκλογικό δώρο!!!, σε κάποιους αναγνωρίζετε την ευθύνη που έχουν, ενώ στους εργαζόμενους των Περιφερειών δεν αναγνωρίζετε ούτε την συνολική ευθύνη, που έχουν να ανταποκριθούν στην αρμοδιότητά τους, ούτε την ευθύνη που έχουν συγκεκριμένες Δ/νσεις, σύμφωνα με τους Οργανισμούς τους.
6.   Ότι με τις Αποφάσεις σας δίνετε την δυνατότητα στις Περιφερειακές Αρχές να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειραγώγησης και ημετεροκρατίας, ως εργαλείο να επιβραβεύουν μετακλητούς υπαλλήλους των γραφείων τους κλπ!!!

Μετά από όλα τα παραπάνω ζητάμε:
·        Να βγει έγκαιρα η ΚΥΑ, που ορίζει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, που θα ενταχθούν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία.
·        Η ΚΥΑ να περιλαμβάνει τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων, με ιδιαίτερη μνεία για τις νησιωτικές Περιφέρειες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και οι συνάδελφοι να μην εργάζονται με εξοντωτικούς όρους.
·        Να καθορίζει ότι η επιλογή των εργαζομένων των Περιφερειών που θα μετέχουν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, θα πραγματοποιείται με εναλλαγή, μετά από κλήρωση από κατάλογο,  στον οποίο θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, μετά την ένταξη προφανώς των Περιφερειακών υπαλλήλων, που μετέχουν λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν θα ξεπερνούν τον αναγκαίο αριθμό.
·        Να μην ορίζονται στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία μετακλητοί και αποσπασμένοι υπάλληλοι. Οι συνάδελφοι που εργάζονται σε γραφεία Περιφερειαρχών ή Αντιπεριφερειαρχών να μετέχουν στη κλήρωση, κι όχι να είναι στους εκ προ υμνίου οριζόμενους από την ΚΥΑ.
·        Να αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν οι υπάλληλοι των Περιφερειών που μετέχουν λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) (αρμοδιότητα σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, υπάλληλοι Διοίκησης, Πληροφορικής κλπ), όπως εξάλλου κάνετε και με τους υπαλλήλους συγκεκριμένων Δ/νσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κύριοι, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και απαιτούν να μπει τέλος στην υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση.
Κοιν/ση
1. Υπουργείο Εσωτερικών
α. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
β. Δ/νση Εκλογών
2. Περιφερειάρχες
3. ΕΝΠΕ
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: