Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Αδιάβλητη, ισότιμη και διαφανής διαδικασία συγκρότησης των ειδικών εκλογικών συνεργείων





Πύργος 13/6/2019      


Αριθ. Πρωτ.: 246




Προς:
  1. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
email: grafeio.pde@pde.gov.gr
  1. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας
  1. Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
  1. Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας



ΘΕΜΑ:
Αδιάβλητη, ισότιμη και διαφανής διαδικασία συγκρότησης των ειδικών εκλογικών συνεργείων






Ενόψει των Εθνικών Εκλογών που προκηρύχθηκαν λίγες μέρες μετά τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, για πολλοστή φορά σας καλούμε να προχωρήσετε στην συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων με όρους ισότιμης αντιμετώπισης του συνόλου των συναδέλφων, με ξεκάθαρη και αδιάβλητη διαδικασία,  μακριά από τις πρακτικές αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων.
Παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος ενισχύουν το αίτημά μας και καθιστούν την αποδοχή του μονόδρομο, εάν και εφόσον η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις λογικές του παρελθόντος και να θέσει τα θεμέλια ενός νέου υποδείγματος διοίκησης που δεν θα μετατρέπει την εκλογική αποζημίωση σε εργαλείο χειραγώγησης.
Σας καλούμε, η επιλογή των συναδέλφων για τη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων για τις Εθνικές Εκλογές 2019 να πραγματοποιηθεί με κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, εξαιρουμένων προφανώς αυτών που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 30%.  Κάθε υπάλληλος που επιλέγεται για εκλογικό συνεργείο θα εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μέχρι αυτός να εξαντληθεί, ενώ θα προστίθενται και οι νέοι κάθε φορά υπάλληλοι.
Επίσης σας καλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε η απαιτούμενη Κ.Υ.Α. που αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία να εκδοθεί και να δημοσιευθεί  εγκαίρως στο ΦΕΚ, πριν την αποστολή του εκλογικού υλικού, ώστε το σύνολο των συναδέλφων που θα ενταχθεί σε αυτά να παρέχει για το ίδιο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες του, χωρίς τα φαινόμενα της εξοντωτικής εργασίας που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες εκλογές για όσους παρείχαν τις υπηρεσίες τους πριν την έκδοση της σχετικής απόφασης. 

 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόδωρος Τσίπας


Δεν υπάρχουν σχόλια: