Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ την Πέμπτη 27 Απρίλη 2017 πραγματοποίησε παρέμβαση στο Υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας επιτακτικά  συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Το πλαίσιο αιτημάτων για το οποίο απαιτούμε λύσεις αναφέρεται στο κείμενο, που επιδόθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Ν. Μαυραγάνη, με τον  οποίο θα πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση στις 4 Μάη.
Το έγγραφο έχει ως:

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
Αθήνα  27 /4 /2017
Αριθμ. Πρωτ.:42
Προς
Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών
κ Ν. Μαυραγάνη
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ
Εδώ και μήνες, σας έχουμε θέσει τα παρακάτω αιτήματά μας και παρά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με εκπροσώπους του Υπουργείου σας με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη και την υπόσχεσή του ότι άμεσα θα είχαμε απαντήσεις, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη, ούτε καν σχετική ενημέρωση.
Τα  αιτήματά μας για  τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:
1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
3. Επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης σε υπηρεσίες με μικρότερο των 21 εξεταστών.
4. Κατάργηση της ρύθμισης του ν.4439/2016, με την οποία χαρακτηρίζεται ως αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα η όποια καθυστέρηση σε χορήγηση άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων.
5. Επαναλειτουργία των «Μικτών Κλιμακίων» και ρύθμιση της αποζημίωσης των συναδέλφων, που μετέχουν σε αυτά.
6. Κατάργηση των προβλεπόμενων παραβόλων για τους υπαλλήλους των Περιφερειών, που απαιτείται να ανανεώσουν τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης κλπ.
7. Επαναλειτουργία όλων των Δημοσίων ΚΤΕΟ
Δηλώνουμε ότι εάν δεν επιλυθούν θετικά τα αιτήματά μας, που σχετίζονται με τη διενέργεια των εξετάσεων οδήγησης, θα υλοποιήσουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας γα αποχή από το έργο των εξετάσεων, από 1-6-2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: