Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Απόδοση αποδοχών υπαλλήλων κατόπιν ακύρωσης από το αρμόδιο όργανο της πράξης περικοπής






Πύργος 18-1-2019     


Αριθ. Πρωτ.: 219
ΠΡΟΣ:

1.    κ. Περιφερειάρχη 
2.    κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ηλείας
3.    Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας
email:  ddo@ilia.pde.gov.gr


ΘΕΜΑ :






Με την υπ΄ αριθμ. 186995/5741/15-7-2016 πράξη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επιβλήθηκε περικοπή στις αποδοχές των υπαλλήλων - εξεταστών, που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
Κατά της ανωτέρω πράξης, οι συνάδελφοι-σσες κατέθεσαν προσφυγές στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26), που αναφέρει ότι αρμόδιο όργανο το οποίο αποφαίνεται οριστικώς για προσφυγές που αφορούν περικοπές μισθού είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ.14-37/31-5-2018 απόφασή του τάχθηκε υπέρ της προσφυγής των συναδέλφων  και αποφάσισε την ακύρωση της πράξης περικοπής αποδοχών.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ανωτέρω άρθρο, το υπηρεσιακό συμβούλιο που είναι κατά το νόμο το αρμόδιο όργανο αποφάνθηκε οριστικώς και δεν μπορεί οποιαδήποτε άλλη αντιφατική απόφαση αναρμοδίου οργάνου να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για την καταχρηστική και παράνομη παρακράτηση αποδοχών συναδέλφων.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να εναρμονισθείτε  άμεσα με την  απόφαση του αρμοδίου κατά το νόμο οργάνου και να προχωρήσετε στην απόδοση των αποδοχών που έχουν παρακρατηθεί από τους συναδέλφους, που απείχαν από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αλλά παρέμεναν και παρείχαν υπηρεσία στο σύνολο του ωραρίου τους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας


Δεν υπάρχουν σχόλια: