Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Υποβολή αιτήματος εκπαίδευσης στο ΕΚΔΔΑ για τους υπαλλήλους της ΠΕ Ηλείας




Πύργος    28-01-2019      


Αριθ. Πρωτ.: 226


ΠΡΟΣ:

Ε.Κ.Δ.Δ.Α
 email: inep@ekdd.gr


ΚΟΙΝ.:
1.      Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
2.      Μέλη Συλλόγου


ΘΕΜΑ :
Υποβολή αιτήματος εκπαίδευσης στο ΕΚΔΔΑ για τους υπαλλήλους της ΠΕ Ηλείας






 Σύμφωνα με παρ. 3 του άρθρου 2  της Ειδικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) (Β’ 2358/20.06.2018) «για τη ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Β' Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών» το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε συνεργασία με τους οικείους Συλλόγους Υπαλλήλων δημιουργούν μηχανισμό διάγνωσης και παρακολούθησης εκπαιδευτικών αναγκών και μηχανισμό παρακολούθησης της πιστοποίησης της επιμόρφωσης των υπαλλήλων και καταρτίζουν προγράμματα επιμόρφωσης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προκύπτουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο να διασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου σε τουλάχιστον δύο επιμορφωτικές δραστηριότητες κατ' έτος.
Στο Σύλλογό μας έχει αποδοθεί από το ΕΚΚΔΑ ο ρόλος του υπευθύνου για την υποβολή αιτημάτων για εκπαίδευση των υπαλλήλων μελών μας. Ήδη υλοποιήθηκε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) με τίτλο «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ν.4412/2016) ΕΠΙΠΕΔΟ II» από 29/05/2018 μέχρι 31/05/2018, στο οποίο συμμετείχαν πέραν των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες του Νομού.
Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας για τη διεξαγωγή σεμιναρίων στην πόλη του Πύργου και ότι ο εκτιμώμενος αριθμός των συμμετεχόντων σε ενδεχόμενο σεμινάριο θα είναι αρκετά μεγάλος. Η συμμετοχή των υπαλλήλων από τον Πύργο σε σεμινάρια που γίνονται σε άλλες πόλεις (π.χ. Πάτρα) είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς απαιτούνται επιπλέον δαπάνες για διαμονή και μετακίνηση με αποτέλεσμα τελικά να επιλέγεται ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός συναδέλφων.
Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος του Συλλόγου μας καθώς και οι υποδομές, ώστε να φιλοξενηθούν τα σεμινάρια στην πόλη του Πύργου, τα οποία φυσικά δεν θα απευθύνονται αποκλειστικά σε υπαλλήλους της Π.Ε. Ηλείας αλλά σε όλους τους υπαλλήλους του Νομού.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε την διεξαγωγή των προγραμμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα από Θεματικό Κύκλο Αποτελεσματικότητα και Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση με τίτλο :
1.    ΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
           (Θεματικός Κύκλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ Δ.Δ.)
Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα αφορά θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού στους κανόνες τους οποίους συντάσσονται και εκδίδονται έγκυρα και πλήρη τα διοικητικά έγγραφα, στη γνώση της μορφής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η δημόσια διοίκηση στο καθημερινό της έργο. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν ορθά τις διοικητικές διαδικασίες που συνδέονται και αφορούν στα διάφορα είδη εγγράφων. 
2.    ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
(Θεματικός Κύκλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ Δ.Δ.)
Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα αφορά θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού στις πρακτικές εκείνες με τις οποίες θα ενδυναμωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκλειστούν οι αμφισβητήσεις στην καθημερινή λειτουργία και δράση της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης

3.    ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ν.4412/2016) 
          (Θεματικός Κύκλος: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα αφορά θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού στις αλλαγές που έχουν επέλθει από το νέο νόμο στην ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών, στις βασικές αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις, στα νέα όρια αναθέσεων, στην ισχύ των νέων διατάξεων και τις διαφοροποιήσεις με τον προηγούμενο. Επίσης διαπιστώνεται η ανάγκη ενίσχυσης ως προς την ενημέρωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων σχετικά με την ερμηνεία και εφαρμογή των νεοεισαχθεισών εννοιών του Νόμου, και τη διευκρίνιση των κυριότερων σημείων εφαρμογής του.
Παρακαλούμε για την εξέταση και του αιτήματος μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.

Πληροφορίες : 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: