Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Επιδόθηκαν 3 εξώδικα προς την Περιφερειακή Αρχή Π.Δ.Ε. για εργασιακά ζητήματα



Επιδόθηκαν μετά τη λήξη της αποχής των δικαστικών επιμελητών τρία εξώδικα προς την Περιφερειακή Αρχή, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ για τα αναφερόμενα κάτωθι ζητήματα:

1. Απόδοση αποδοχών υπαλλήλων κατόπιν ακύρωσης από το αρμόδιο όργανο της πράξης περικοπής
[ΠΕΡΙΛΗΨΗ]
Με την υπ΄ αριθμ. 186995/5741/15-7-2016 πράξη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επιβλήθηκε περικοπή στις αποδοχές των υπαλλήλων - εξεταστών, που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι όμως παρέμεναν στην υπηρεσίας τους και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους.
Κατά της ανωτέρω πράξης, οι συνάδελφοι-σσες κατέθεσαν προσφυγή στο οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26). Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 14-37/31-5-2018 απόφασή του τάχθηκε υπέρ της προσφυγής των συναδέλφων  και αποφάσισε την ακύρωση της πράξης περικοπής αποδοχών.
Μέχρι και σήμερα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει εναρμονισθεί με την  απόφαση του αρμοδίου κατά το νόμο οργάνου και δεν έχει προχωρήσει στην απόδοση των αποδοχών που παρακρατήθηκαν από τους συναδέλφους.
2. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
[ΠΕΡΙΛΗΨΗ]
Σύμφωνα με το άρθρο 98 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α) στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στο άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), προστέθηκαν  οι μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, που υπάγονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες ή παρέχουν συγκεκριμένες εργασίες οι οποίες προσδιορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 98 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α) στην κατηγορία Α συμπεριλαμβάνεται και το νοσηλευτικό προσωπικό των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού.
Μέχρι και σήμερα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει προχωρήσει στην απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην μοναδική υπάλληλο του κλάδου Τ.Ε. Νοσηλευτριών της Π.Ε. Ηλείας, παρόλο που καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
  
3. Εφαρμογή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) και Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ηλείας και στη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας
[ΠΕΡΙΛΗΨΗ]
Η Ομοσπονδία μας έχει συνάψει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε) και Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε), για τους εργαζόμενους μέλη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμή της (δημοσίου δικαίου και ΙΔΑΧ αντίστοιχα).
Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί από τον Περιφερειάρχη οι απαιτούμενες αποφάσεις που προβλέπονται για τους συναδέλφους που εμπίπτουν στις διατάξεις εφαρμογής των Ε.Σ.Σ.Ε. και Σ.Σ.Ε και υπηρετούν στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ηλείας και στη  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: