Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ελλιπή μέτρα προστασίας εργαζομένων




Πύργος 6-5-2020


Αριθ. Πρωτ.: 320
ΠΡΟΣ:

1.     Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
2.     Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας
3.     Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης
4.     Εκτελεστικό Γραμματέα
5.     Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας



ΘΕΜΑ :






Σε συνέχεια του υπ΄ αριθ. 313/19-3-2020 εγγράφου μας, που αφορούσε τις άμεσες ενέργειες σας για τα μέτρα προστασίας στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που κατά την άποψή μας δεν έχετε λάβει υπόψη σας, επανερχόμαστε επισημαίνοντας επιπλέον ότι:
1.    Πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα προστατευτικό διαχωριστικό Plexiglass στο γραφείο υποδοχής στην είσοδο του Διοικητηρίου (ισόγειο), προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι που βρίσκονται εκεί οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε διαρκή κίνδυνο, καθώς επίσης να προχωρήσετε στη χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά)
2.    Μεγάλος αριθμός πολιτών προσέρχεται στα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών, δημιουργώντας φαινόμενα συνωστισμού. Στη συνέχεια μέρος αυτών, είτε αυτοβούλως είτε κατόπιν υποδείξεως διαχέεται στις Υπηρεσίες, για αιτήματα που πιθανόν δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.
3.    Το εξυπηρετούμενο κοινό – πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Σας καλούμε άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω περιγραφόμενων ζητημάτων.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: