Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 & ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Σε ηλεκτρισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων και από τις τρεις περιφερειακές ενότητες, την αποκεντρωμένη διοίκηση και το Δήμο Πάτρας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραμείνει κλείσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δύο ημέρες, αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων και τα νέα μέτρα που κυριολεκτικά στραγγαλίζουν την αυτοδιοίκηση. Η απόφαση  περιλαμβάνει όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την νομική υποστήριξη και κάλυψη των εργαζομένων που γίνονται αποδέκτες της ανάλγητης απόφασης για απόλυσή τους.
Την πρόταση του Περιφερειάρχη δεν ψήφισαν οι  Σύμβουλοι  Πετρόπουλος Φεσιάν, Κόκαλιάρη  Σταθακόπουλος , Χριστοδουλόπουλος, Μιχαλόπουλος και Τσόγκας που θεώρησαν πως η πρόταση της παράταξης τους δεν αποτελεί δείγμα δυναμικής αντίδρασης και δεν στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει, οι οποίοι στήριξαν την πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον Ν. Καραθανασόπουλο πρότεινε το κλείσιμο της περιφέρειας έως το επόμενο περιφερειακό Συμβούλιο και την μη  εκπλήρωση καμίας διαπιστωτικής πράξης .
Την πρόταση του Περιφερειάρχη στήριξε  η παράταξη του κ. Παπαναστασίου που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία .



Δεν υπάρχουν σχόλια: