Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 20-11-2012

      Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της 20ης – 11 - 2012 αποφάσισε τα παρακάτω:

Η ελληνική κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση. Η αποτέφρωση βασικών κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων της, αποτελεί βασική πολιτική επιλογή των δανειστών της χώρας που συνεπικουρείται από μια ανίκανη κυβέρνηση να προασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας.
Στον πολιτικό τους σχεδιασμό είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατάρρευση των κοινωνικών δομών, η αποδυνάμωση των δημόσιων φορέων, η υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Ο κάθε έλληνας πολίτης συντάσσεται απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου που λεηλατούν τα εισοδήματα, εκτινάξουν την ανεργία, οδηγούν τη χώρα στην ύφεση, θέτουν υπό αμφισβήτηση την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
Στο νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί με μαζικές απολύσεις υπαλλήλων  και την οικονομική και  θεσμική συρρίκνωση του νέου θεσμού της Περιφέρειας που στοχεύουν στην πλήρη απαξίωσή της αποφασίζουμε:
1.      Να συνεχίσουμε τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων με συναδέλφους ΙΔΑΧ που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
2.      Να καταγγείλουμε την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αρνούνται την ουσιαστική οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την μη εφαρμογή - κατάργηση του νόμου.
3.      Να καταγγείλουμε την οικονομική συρρίκνωση των νέων αιρετών Περιφερειών, που οδηγεί στην υποβάθμιση τους.
4.      Να ζητήσουμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας που θα στοχεύει στην ανατροπή του μνημονίου.
5.      Δεν καλύπτουμε επίορκους υπαλλήλους, αλλά δεν δεχόμαστε να τεθούν σε αργία συνάδελφοι μας από αστήριχτες καταγγελίες και από αμέλειες της διοίκησης.
Πύργος 20-11-2012
Για τη Γενική Συνέλευση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: