Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



Blog: http://sypeilias.blogspot.com/


Email: sypeilias@gmail.com

Πύργος 27-11-2012      


Αριθ. Πρωτ.: 19 

 

Προς:
ΑΔΕΔΥ
ΟΣΥΑΠΕ







ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Δεχόμαστε την μεγαλύτερη επίθεση κατά των οικονομικών εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων μας που κερδήθηκαν με συλλογικούς και μαζικούς αγώνες των εργαζομένων.
Σήμερα η βάση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι εργαζόμενοι, που εκπροσωπούμε και εκπροσωπείτε και οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στις ανησυχίες τους και στις διεκδικήσεις τους, είναι στο δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο και την αξιοπρέπεια.
Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος όπως εκφράζονται μέσα από το δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο όργανό μας είναι αποδυναμωμένες και ανίκανες να αντιταχθούν στην καθολική επίθεση που δεχόμαστε. Δεν εμπνέουν, δεν πείθουν,  δεν έχουν όραμα, δεν έχουν στόχο. Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της βάσης. Οι αιτίες είναι γνωστές και εάν δεν αρθούν οι παθογένειες των ηγεσιών το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μπορέσει να αντιταχθεί
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Για να υπάρξει αποτελεσματικότητα θα πρέπει να αλλάξουν και οι τακτικές. Εθιμοτυπικές απεργίες και στάσεις, μόνο ως προκάλυμμα μπορούν να χαρακτηρισθούν. Χρειάζεται πανελλαδική στρατηγική αντίδρασης, συντονισμένη και στοχευμένη στην ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια για να επανακτήσουμε μερικά από τα στοιχειώδη που χάσαμε. Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε. Διαφορετικά θα συνεχίζουμε να κερδίζουμε μόνο ήττες.
Η διάρκεια, ο τρόπος και το πλήθος θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Αυτή την περίοδο θα έπρεπε τα πάντα και παντού να είναι κλειστά με κάθε τρόπο. Αυτή επιβάλλεται να είναι η απάντηση στους βιαστές της ζωή μας.  Ο συντονισμός όμως αυτών των δράσεων πρέπει να ανήκει στα κορυφαία συνδικαλιστικά μας όργανα.
Με απόφαση της Γενικής μας συνέλευσης καταγγέλλεται η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αρνείται την ουσιαστική οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την μη εφαρμογή - κατάργηση του νόμου.
Η μέχρι τώρα στάση που έχει ακολουθήσει το κορυφαίο συνδικαλιστικό μας όργανο δημιουργεί απορίες και προβληματισμό και αποδεκατίζει το διεκδικητικό φρόνημα των εργαζομένων.
Σας καλούμε να σταθείτε την ύστατη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: