Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
  Συμπληρώθηκαν δυο εβδομάδες κινητοποιήσεων (απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, καθημερινές Γενικές συνελεύσεις κ.λ.π.) των εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενάντια  στην   πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση  της τρόικας εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) κατά του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, των εργασιακών συνθηκών, των μισθολογικών αποδοχών, των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας περιουσίας.
     Με τον πρόσφατο νόμο 4093/2012 , επισφράγισμα των απαιτήσεων της τρόικας  Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. - Δ.Ν.Τ.,  επιχειρείται νέα τεράστια επίθεση κατά της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της  κοινωνικής πρόνοιας κ.λ.π.
    Με τις κινητοποιήσεις μας έχουμε πετύχει τη μεγάλη συσπείρωση των εργαζομένων στην Π.Δ.Ε., την προώθηση ενεργειών συντονισμού με άλλα σωματεία και την πίεση στην πολιτική ηγεσία της Π.Δ.Ε. να συνταχθεί στην πράξη (και όχι μόνο στα λόγια) δίπλα μας.
Η πρόσφατη προφορική δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αποστόλη Κατσιφάρα, στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, ότι δεν θα υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας υπαλλήλων (εκτός αν οι ίδιοι το επιθυμούν) είναι ένα επιπλέον θετικό βήμα που αναμένουμε να τηρηθεί με απόλυτη προσήλωση.
      Τέλος, στο πλαίσιο του συντονισμού σωματείων και φορέων της Αχαϊας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο Παμπατραϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 23-11-2012 στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου.
 
 
Πάτρα  23-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: