Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31-5-2017



 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
Αθήνα  6/6/2017
Αριθμ. Πρωτ.:68
Προς Συλλόγους-μέλη μας


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31-5-2017
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Μαϊου 2017, με παρόντα τα  10 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Πατουλιά Θανάση, Σταμκοπούλου Νατάσα, Παπαλεξίου Έφη, Μάρκου Χρήστο, Βαζούρα Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Ηλιόπουλο Στέργιο, συνήλθε σε συνεδρίαση, στη Λαρισα, σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με θέματα:
1. Εξελίξεις  του προηγούμενου διαστήματος και οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Εργασιακά προβλήματα, 4ο μνημόνιο και εργασιακά (παράλληλα καθήκοντα, διάθεση υπαλλήλων σε άλλους φορείς, Οργανισμοί, υποστελέχωση, αξιολόγηση, εξετάσεις οδήγησης, αποζημίωση γεωτεχνικών για παρελθόντα έτη κλπ). Προσδιορισμός του προγράμματος δράσης και των κινητοποιήσεων.
2. Οικονομικά – Φορολογικά.
3. Διάφορα
Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
 1. Εξειδίκευσε την από 27-4-2017 Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για Πρόγραμμα κινητοποιήσεων τον Ιούνη, με όλα τα Σωματεία των Περιφερειών, με συντονισμό και δράσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας τα αιτήματά μας, όπως με πλήθος ανακοινώσεων έχουμε καταθέσει και τα οποία με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου και τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που έρχεται όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά συνεχώς οξύνονται.
 2. Να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια (εκτός από την αποστολή του ΕΞΩΔΙΚΟΥ) προκειμένου να σταματήσει το «τσουνάμι» ανάθεσης «παράλληλων καθηκόντων» στους συναδέλφους από τις Περιφερειακές Αρχές. Να αποστείλει και σχετικές επιστολές όπου χρειάζεται (πχ Περιφερειάρχη Πελοποννήσου).
 3. Εκτίμησε την υλοποίηση της απόφασης για την ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση, που στις περισσότερες Περιφέρειες – Περιφερειακές Ενότητες αγγίζει ήδη ποσοστά πάνω από 80%. Να βγάλει και νέο κείμενο ανακοίνωσης για την αξιολόγηση.
 4. Να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων οδήγησης μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας (από τις 12/5), σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για  εξάμηνη παράταση.
 5. Να ζητήσει την κατάργηση της εξαίρεσης των παιδιών των υπαλλήλων των Περιφερειών από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ (στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ) και να δημιουργηθούν σύγχρονοι Δημόσιοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ποου να καλύπτουν δωρεάν όλα τα παιδιά όλων των εργαζομένων και όλων των λαϊκών οικογενειών.
 6. Να ζητήσει από την κυβέρνηση να μην επιβάλει στα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα στους αγρότες το νέο χαράτσι για το νερό, το λεγόμενο “περιβαλλοντικό” τέλος.
 7. Να καταθέσει τροπολογία στα κόμματα της Βουλής (πλην ΧΑ) για την πληρωμή των δεδουλευμένων των γεωτεχνικών από ελέγχους προηγούμενων χρόνων. Να πάρει μέτρα αντιμετώπισης των πιέσεων που ασκούνται σε συναδέλφους για να σταματήσουν την αποχή, που πραγματοποιούν από εργασία εκτός ωραρίου εργασίας (υπερωρίες και εξαιρέσιμες ημέρες).
 8. Να βγάλει ανακοίνωση, που να παρουσιάζονται εκλαϊκευμένα τα μέτρα, που φορτώνει στις πλάτες του λαού το 4ο Μνημόνιο (ν.4472/19-5-2017).
 9. Να συγκεντρώσει την εικόνα για τις τροποποιήσεις των Οργανισμών όλων των Περιφερειών.
10. Πήρε απόφαση συμμετοχής στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιούνη και την Κυριακή 25 Ιούνη 2017, πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχει ήδη πάρει ευρύτερες διαστάσεις, μιας και ακουμπάει στις ανησυχητικές εξελιξεις για τους λαούς της περιοχής.
11. Προχώρησε σε εκτίμηση της απεργίας στις 17 Μάη, συζήτησε για τις αιτίες που οδηγούν συναδέλφους να απέχουν από τις κινητοποιήσεις και αποφάσισε στη λήψη πρωτοβουλιών, για το ξεπέρασμά τους. Το Δ.Σ. θα  επεξεργαστεί επιστολή προς όλους τους συναδέλφους για τη σημασία της απεργίας και το μονόδρομο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ανοίγοντας «μέτωπο» σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης, ενάντια στη λογική που μας θέλει «υπομονετικούς» και «υποταγμένους» στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων και «θεσμικών» τους εταίρων, θα προσπαθήσει σε συνεργασία με συναδέλφους να φτιάξει σχετικό video  κλπ.
12. Εγκρίθηκαν  δαπάνες που έχουν εκτελεστεί καθώς και προώθηση μέτρων αναβάθμισης του site της Ομοσπονδίας, αλλαγής server και αγοράς τεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση της απόφασης μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων.
Για όσα ζητήματα απαιτούνται θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: