Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Προστασία υπαλλήλων




Πύργος 23-6-2017      


Αριθ. Πρωτ.: 145


ΠΡΟΣ:

1.    κ. Περιφερειάρχη
2.    κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ηλείας
Κοιν.:
1.    Μέλη Συλλόγου
2.    Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.


ΘΕΜΑ :
Προστασία υπαλλήλων







Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καταδικάζει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων που στηρίζεται σε απειλές και ύβρεις και στοχεύουν, εκτός από το να βλάψουν την φήμη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των υπαλλήλων, στην  υποκατάσταση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου από ένα καθεστώς τρομοκράτησης που ο τραμπούκος θα έχει πάντα δίκιο.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στέκεται δίπλα στην προϊσταμένη και το σύνολο των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας, που την Πέμπτη 22 Ιουνίου δέχθηκαν αναίτια  επίθεση με απειλές, ύβρεις, χειρονομίες, από πολίτη καθώς η Υπηρεσία δεν υπέκυψε στις παράλογες απαιτήσεις του που αποσκοπούσαν στην παραβίαση της νομιμότητας. Η συνδρομή της Αστυνομίας ήταν καταλυτική για την αποφυγή πιο δυσάρεστων καταστάσεων και την προστασία των εργαζομένων
Καλείται η Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των εργαζομένων της από ανάλογες συμπεριφορές και νοοτροπίες, που συνήθως τα ερείσματα τους τα αντλούν από τις καταδικασμένες αντιλήψεις που έχουν κάποιοι για το ρόλο του πολιτικού συστήματος.
Καλείται η Περιφερειακή Αρχή   να προβεί άμεσα στη στελέχωση του γραφείου της Νομικής Υπηρεσίας που προβλέπεται στον οργανισμό από το 2011 και που μέχρι σήμερα είναι ανενεργό, ύστερα μάλιστα και από τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης στους εργαζόμενους  κατά την μοναδική του επίσκεψή του στην Π.Ε. Ηλείας.
Καλείται η Περιφερειακή Αρχή   να συνταχθεί με την διεκδίκηση των εργαζομένων της για πλήρη νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, σύμφωνα και με την πρόταση τροπολογίας, που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας με το υπ΄ αριθ. 28/19-2-2017 έγγραφό της.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: